Több mint 95 ezer diák tudja meg ma este, hogy sikerült-e bejutnia a vágyott egyetemre vagy főiskolára. Akik most nem nyernek felvételt, azok sem kell, hogy elkeseredjenek. Miközben az elmúlt évek a diplomaszerzési kényszerről szóltak, ma már egyre többen ismerik fel,

hogy az érettségi bizonyítvány olyan felnőttképzésekre is jó belépő, amelyekkel a munkaerőpiacon keresett szakmát lehet gyorsan, gyakorlatorientáltan elsajátítani. Érdemes azonban minél előbb dönteni, mert szeptembertől megváltozik az OKJ-s képzések rendszere. Aki még augusztus végéig kezdi meg felnőttképzési tanulmányait, az könnyebben teljesíthető feltételekkel, olcsóbban szerezhet szakképesítést.

 

Érettségivel megkezdhető népszerű OKJ-s képzések

  1. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  2. Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó
  3. Valutapénztáros és valutaügyintéző
  4. Logisztikai ügyintéző
  5. Sportedző

 

Idén 95 ezren jelentkeztek valamelyik felsőoktatási intézmény szeptemberben induló képzésére, közülük több mint 80 ezren államilag finanszírozott helyre szeretnének bejutni. Ma este nyilvánosságra hozzák a ponthatárokat és kiderül, hogy a jelentkezők közül ki kerül be valamelyik felsőoktatási intézménybe. Annak sem kell azonban elkeserednie, aki ezúttal a meghúzott ponthatárok alatt marad: középfokú végzettséggel ugyanis nemcsak a felsőoktatásba lehet felvételt nyerni, hanem a munkaerőpiacon keresett szakképesítések megszerzése is megnyílik a diákok előtt. Számos gyorsan elvégezhető és gyakorlatcentrikus felnőttképzésre lehet beiratkozni, ráadásul augusztus végéig még olcsóbban tehetik ezt meg a jelentkezők. Azért is érdemes átgondolni, ki milyen irányban folytatja tanulmányait, mert miközben az elmúlt évek a diplomaszerzési kényszerről szóltak, rengeteg friss diplomás tapasztalat hiányában hiába várta, hogy életet első munkahelyére felvegyék. Sok pozíció betöltéséhez azonban nem szükséges a felsőfokú végzettség. „Az OKJ-s képzések előnye, hogy célratörően és gyakorlatközpontúan lehet az ismereteket elsajátítani. Az érettségi bizonyítvány mellé munkakeresés előtt mindenképpen érdemes valamilyen eladható szaktudást is párosítani, hiszen a munkaerőpiacra lépők így jelentősen növelhetik az esélyeiket egy-egy jól fizető állás megszerzésére – mondta el Bársony Csaba, a Perfekt Zrt. oktatási igazgatója.

Az OKJ-s képzések lehetőséget adnak arra, hogy nem diplomás munkaerőként a diák megszerezze ezt az első munkatapasztalatot, mellyel később könnyebb dolga lesz a munkaerőpiacon. Sőt bizonyos OKJ-s képzések kifejezetten keresett, átlagon felüli fizetéssel járó szakmákra készítenek fel. A közgazdasági képzések tipikusan ilyenek: az emelt szintű társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó vagy a pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam például érettségivel is megkezdhető.

A közgazdasági képzések terén piacvezető, országos hálózattal rendelkező Perfekt Zrt. tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy az érettségivel elvégzett OKJ-s tanfolyamok megtöbbszörözik a sikeres elhelyezkedés esélyeit. Ráadásul egy későbbi felvételi során még plusz pontokat is jelentenek a szakirányú karrierépítésben, így azok számára is optimális megoldást nyújtanak, akik később mégis felvételiznének.

Érdemes azonban gyorsan választani és jelentkezni az OKJ-s tanfolyamokra, a szeptemberben bevezetendő új szabályozás szerint ugyanis hosszabb ideig tartanak majd a képzések és emiatt többet is kell fizetni értük.

„A Perfekt Zrt.

A Perfekt Zrt. az NTK Oktatási Holding Zrt. tulajdonában van. A Perfekt Zrt. olyan oktató és kiadó vállalkozás, mely több mint 60 éve meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezető a pénzügyi-gazdasági és a társadalombiztosítási képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában. A Perfekt Zrt. országos hálózattal, minden megyeszékhelyen kihelyezett központtal rendelkezik, és komplex képzési szolgáltatást nyújt az oktatástól a tananyagellátáson át egészen a vizsgáztatásig.

www.perfekt.hu | www.facebook.com/PerfektKepzes